HERE HERE HERE HERE HERE  

Merkonomiopinnot mullistivat elämän

Suomen Posti Oy:ssä työskennellessäni minulle tarjoutui mahdollisuus suorittaa liiketalouden perustutkinto MJK-instituutissa. Olin käynyt työtehtäviini liittyen kursseja yritystalouden perusasioista ja markkinoinnista, mutta parinkymmenen työvuoden jälkeen halusin toteuttaa ajatuksen perusteellisemmasta liiketalouden koulutuksesta. Nyt se oli mahdollista.

Ajoittain opiskelu tuntui raskaalta; samaan aikaan kun työssä olivat meneillään kiireiset projektit, myös opiskelu vaati aikaa ja energiaa. Mietinkin välillä, että ” kunpa en olisi koskaan laittanut itseäni tällaiseen liemeen! ”. Tämä tunne oli onneksi vain hetkellinen. Työprojektit valmistuivat kuitenkin ajallaan ja MJK-instituuttiin lähetetyistä tehtävistä ja opinnäytetöistä tuli hyvää palautetta ja kiitostakin. Vaivannäkö siis kannatti ja onnistumisen tunne palkitsi kaikki kokemani vaivat.

Opittujen asioiden suora hyödyntäminen omaan työhön sekä kokonaan uusien taitojen oppiminen, esim. talousmatematiikasta tai markkinoinnin suunnittelusta, innostivat.

Unelma omasta yrityksestä toteutui

Nuoruusiästä lähtien olimme tyttökaverin kanssa leikitelleet ajatuksella, että perustaisimme yhdessä yrityksen, vaikkapa sen ”kauniiden sinisten esineiden kaupan”, jota olimme ihastelleet Tukholmassa. Ajatus omasta yrityksestä oli elänyt jo pitkään. Sitten se tuli! Päätös, että oikeasti perustaisin oman yrityksen. Olin ollut jo 22 vuotta saman työnantajan palveluksessa, ja se ei ole nykypäivänä enää trendikästä. Ei, vaikka työnantaja olikin hyvä ja mahdollisti monenlaisten työtehtävien avulla uralla kehittymiseni.

Päätös oli tehty: minusta tulee yrittäjä! Päätin perustaa koulutuspalveluja tarjoavan yrityksen, jossa hyödynnän työurallani oppimiani asioita. Olin itse paitsi toiminut pitkään asiakaspalvelutehtävissä, myös eri projekteissa tutkinut ja kouluttanut asiakaspalvelua. Merkonomiopintojen myötä olin saanut tarvittavan teoriapohjan. Yrityksen perustamista vauhditti myös sopivan yhteistyökumppanin löytyminen; partnerilla on yli 10 vuoden kokemus koulutusalan yrittäjänä toimimisesta.

Opinnot auttavat yrittäjän arjessa

Ensitöikseni hahmottelin yritykseni liikeideaa. Rakensin sitä MJK-instituutin merkonomiopintojen avulla ja testautin liikeideaani Espoon uusyrityskeskuksessa. Näin kattavaa ja tarkkaan pohdittua liiketoimintasuunnitelmaa en olisi saanut aikaan ilman opintojani.

Nyt Tulecor-yritykseni on toiminut jo pian neljä vuotta. Sanotaan, että viisi ensimmäistä vuotta ovat yrityksen kriittiset vuodet, mutta toimintaympäristössä tai tunnusluvuissa ei näy mitään hälyttävää merkkiä siitä, etteikö toiminta jatkuisi ja kasvaisi tästä eteenkinpäin. Jatkuvassa käytössä on myös SWOT-nelikenttä, jonka avulla olen analysoinut yrityksen toimintaa ja tulevaisuutta. Myös muu opintomateriaali on vieläkin ahkerassa käytössä. Muutaman kerran kuukaudessa kaivan opinnäytetöitäni tai koulutusmateriaalia esille tarkistaakseni markkinointiin tai liiketalouden tunnuslukuihin liittyviä asioita.

Merkonomiopinnot MJK-instituutissa mullistivat myönteisesti elämäni.

Tuula Leskelä
toimitusjohtaja, koulutuskonsultti
Tulecor Oy

Sivuston ylläpitäjä: MJK-instituutti. Ota yhteyttä!